Полазници Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ у посети МЕИ

27. фебруар 2024. | Београд

Полазници Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“  у посети МЕИ

Полазници 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ (ШНО) посетили су данас Министарство за европске интеграције и том приликом разговарали са министарком за европске интеграције Тањом Мишчевић, која их је упознала са радом и улогом МЕИ, као и кључним аспектима процеса европске интеграције Србије.

Министарка је полазницима представила историјат односа Србије и ЕУ, услове које наша држава треба да испуни на путу ка чланству у Европској унији, специфичности нове методологије преговора, као и напредак у реформама које је Србија остварила у процесу европских интеграција.

Одговарајући на питања полазника о позицији Србије у комплексним геополитичким односима у савременом свету, министарка је истакла да је одличан показатељ усклађености Србије са спољном политиком ЕУ управо највиши ниво укључености наше државе у мисије ЕУ, које су важан елемент Заједничке безбедносне и одбрамбене политике. 

Посета полазника ШНО организована је у оквиру праксе „Отворених врата“ Министарства за европске интеграције, која су значајан вид комуникације са домаћом и страном јавношћу о активностима владе Србије у процесу европске интеграције.