Најава конференције поводом почетка пројекта Правна подршка преговорима (ПЛАK II)

24. новембар 2016. | Beograd

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Саветодавни центар за европска и правна питања (Policy and Legal Advice Centre, PLAC) организују 25. новембра конференцију поводом почетка пројекта Правна подршка преговорима (ПЛАK II).

На конференцији ће бити представљени циљеви и активности пројекта кроз који Европска унија помаже Србији да побољша усклађеност домаћег законодавства са правним тековинама ЕУ и спровођење правних аката, али и да унапреди капацитете релевантних институција за успешно вођење приступних преговора.

Учесницима ће се обратити Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, Ксенија Миленковић, в.д. директора Канцеларије за европске интеграције, Оскар Бенедикт, заменик шефа Делегације Европске уније у Републици Србији и Мојца Грошељ, вођа ПЛАК пројекта.

Главни корисници су Канцеларија за европске интеграције и Преговарачки тим за вођење преговора о приступању Србије Европској унији, те ресорна министарства и институције задужене за усклађивање законодавства у одређеним областима.