Сајам пројеката у Нишу

21. мај 2015. |

Сајам пројеката које финансира Европска унија – „ЕУ и Србија на делу“,  биће одржан у петак, 22. мај 2015. у нишкој галерији „Србија“, у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, Делегације Европске уније у Србији и Информационог центра ЕУ.

Сајам, коме ће присуствовати представници локалних самоуправа, Делегације ЕУ у Србији, невладиних и других организација, отвориће градоначелник Ниша Зоран Перишић, шеф Делегације ЕУ у Републици Србији Мајкл Девенпорт и заменик директорке Канцеларије за европске интеграције Срђан Мајсторовић.

Од 2000. до данас ЕУ је уложила три милијарде помоћи у Србији, а циљ сајма је упознавање представника нишких медија и шире јавности са пројектима које је ЕУ финансијски подржала, а који су реализовани у сарадњи са институцијама Републике Србије.

У простору Галерије “Србија” биће представљени различити сектори које је ЕУ финансирала у Србији – здравство, образовање, социјална заштита, култура, медији и цивилно друштво, локални развој, иновације и конкурентност као и програм прекограничне сарадње. На сајму ће се представити и мрежа EURAXESS.