Семинар на тему „Професионалних квалификација за адвокате и архитекте“ данас у просторијама Канцеларије

21. април 2015. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије организује данас још један у низу припремних семинара за процес преговора о чланству у Европској унији на тему Професионалних квалификација за адвокате и архитекте. Обука се реализује уз подршку Центра за изврсност и Министарства спољних и европских послова Републике Хрватске.

Основни циљ семинара је упознавање учесника са Директивом 2005/36/EЗ о признавању квалификација, минималним условима образовања архитеката, искуствима Хрватске из преговарачког процеса са ЕУ, прилагођавањ законодавног оквира у области адвокатске професије, као и надлежностима адвокатске коморе у пословању страних адвоката у Хрватској, уз осврт на законодавни оквир за судске вештаке. Предавачи су Маја Грегурић, саветник у Одбору за eвропске послове у Хрватском сабору и Весна Веселин из Министарства грађевинарства и просторног планирања Републике Хрватске.

У циљу пружања подршке колегама из Босне и Херцеговине, као и регионалне сарадње у области хармонизације законодавства са ЕУ, Канцеларија за европске интеграције је због великог интересовања за ову значајну тему, по први пут омогућила и колегама из ресорних институција Владе Републике Српске да учествују на овом семинару како би се припремили за израду законодавства из области архитектуре и адвокатуре.