Расписан конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва

17. април 2015. |

У циљу подстицања јавне расправе и дебате о темама у вези са ЕУ и процесом приступања Републике Србије у ЕУ у складу са спровођењем Стратегије комуникације о приступању Републике Србије Европској унији, а на основу Уредбе Владе Републике Србије о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења (“Службени гласник РС”, бр. 8/12 и 94/13), Канцеларија за европске интеграције објављује конкурс за спровођење пројеката у области информисања о следећим темама:

1.Митови о ЕУ у српској јавности (радионице, аудио визуелни материјали, публикације, изложбе, дигиталне кампање);

2.ЕУ подстиче стварање уређеније државе (конкретни ефекти чланства у ЕУ) применом мера у преговарачким поглављима 23 и 24;

3.Политике Европске уније: Права и сигурност потрошача у Европској унији;

4.Млади и Европска унија - шта нам доноси чланство.

На конкурс се могу пријавити као носиоци пројекта ОЦД које су регистроване код Агенције за привредне регистре Републике Србије (удружења и фондације), да нису под стечајем, те да су измириле све пореске обавезе.

Конкурс ће бити отворен од дана објављивања, 17. априла до 7. маја 2015. године.

Решење за покретање конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва можете да преузмете овде.

Решење за образовање конкурсне комисије можете да преузмете овде.

Документ „Смернице за подносиоце предлога пројекта“ можете да преузмете овде.

ПОЈАШЊЕЊЕ УСЛОВА КОНКУРСА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА, КОЈИ ЈЕ ОБЈАВИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ17. АПРИЛА 2015. можете да преузмете овде.

Образац за подносиоце предлога пројеката можете да преузметe образац.

Образац буџета пројекта можете да преузметe oвде.

Неопходне формуларе за пријављивање такође можете преузети и у просторијама Канцеларије за европске интеграције, Сектор за комуникације и обуку, Немањина 34.

За евентуална питања и појашњења обратите се Наташи Савић Јањић, nsavic@mei.gov.rs.