Одржан билатерални скрининг за Поглавље 22

02. фебруар 2015. |

На билатералном скринингу за преговарачко Поглавље 22 – Регионална политика координација структурних инструмената, који је одржан 28. и 29. јануара 2015. године у Бриселу, Делегација Републике Србије, предвођена замеником директора Канцеларије за европске интеграције и председником Преговарачке групе за Поглавље 22 Аном Илић, представила је тренутно стање система за управљање претприступним фондовима ЕУ, као и планове за прилагођавање постприступним фондовима. Делегација Србије је презентовала је све области релевантне за спровођење фондова ЕУ, а то су: законодавни оквир, институционални оквир, административни капацитети, програмирање, праћење, вредновање, финансијско управљање, контрола и ревизија.

Након презентација представници Србије су одговарали на питања експерата Генералног директората за регионалну и урбану политику и Генералног директората за запошљавање, социјална питања и инклузију. Представници Европске комисије, похвалили су и припремељеност Преговарачке групе за састанак билатералног скрининга и истакли да је Делегација Србије показала велику посвећеност и знање у погледу захтева потребних за успостављање будућег система за управљање постприступним фондовима ЕУ.

Резултати састанка билатералног скрининга представљају добру основу за усмеравање даљих активности у раду преговарачке групе 22.