Састанак Савета координационог тела за приступање ЕУ

21. јaнуар 2015. |

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић председаваће састанком Савета координационог тела за процес приступања Републике Србије Европској унији, који ће бити одржан сутра, 22. јануара.

На састанку ће бити размотрен статус преговора о приступању Србије ЕУ, као и план активности у области европских интеграција за 2015. Разговараће се и о координацији и интензивирању комуникационих активности у овом процесу, као и о приоритетима у планирању и програмирању ИПА фонда за ову годину са пројекцијама за наредне три године.

Савет координационог тела обавља послове у вези са питањима у процесу приступања Републике Србије Европској унији.Чине га, поред министра задуженог за ЕУ интеграције, шефа Преговарачког тима, председавајући 35 преговарачких група, државни секретари из министарстава чији представници не руководе преговарачким групама, представник Народне банке Србије, заменик директора и координатор за фондове Европске уније у Канцеларији за европске интеграције, представник Републичког секретаријата за законодавство, подсећа се у саопштењу.