Одабрано осам државних службеника за програм Професионалног усавршавања у Великој Британији

16. јaнуар 2015. |

Поступак одабира српских државних и јавних службеника за програм Професионалног усавршавања у Великој Британији, у трајању до шест недеља, који је Канцеларија за европске интеграције организовала у сарадњи са Британским саветом, а уз подршку Амбасаде Велике Британије у Београду, завршен је и припреме за реализацију тих стажева су у току. Осам државних службеника, изабраних на конкурсу, ће у периоду између 1. фебруара и 22. марта 2015, имати прилику да стекну радно искуство у инстутуцијама Велике Британије у области енергетике, економских и социјалних питања, унутрашњих послова, сарадње са цивилним друштвом, пољопривреде, животне средине, квалитета и безбедности хране, привреде и иновативних индустрија и спољних послова.

Програм је инициран у циљу јачања капацитета државне управе за процес преговарања Србије са Европском унијом, а његова реализација је подстакнута добром праксом и резултатима пројекта „Говорите европски“, који је омогућио стажирање 29 државних службеника у периоду од 2010. до 2012. године, као и програма стажирања у Великој Британији за 14 државних службеника реализованих током протекле две године.

Програм Професионалног усавршавања у Великој Британији омогућава државним службеницима да се упознају са начином рада у иностраним институцијама, као и успостављање веза и нових канала комуникације између српске и британске јавне управе.

Више информација на сајту Британског савета.