Састанак међународних донатора у Београду

21. мај 2014. |

Координациони састанак међународних донатора у вези са пружањем помоћи Србији у санирању последица катастрофалних поплава биће одржан у четвртак, 22. маја, у Београду.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић обратиће се донаторској заједници, заједно са надлежним министрима у Влади, и том приликом их упознати са размерама катастрофалних поплава које су погодиле нашу земљу како би размотрили могућност да Србији што пре упуте помоћ у санирању настале штете.

Такође, биће речи и о даљим корацима који ће обезбедити то да се активности Владе и међународних донатора на време и ефикасно координирају како би њихов ефекат био потпун.

Састанку ће присуствовати донатори развојне помоћи који дуги низ година помажу Србији - представници амбасада 27 земаља Европе, Северне Америке и Азије,који су акредитовани у Србији, као и делегације ЕУ у Србији, Савета Европе, Европске банке за обнову и развој, Европске инвестиционе банке, Светске банке, Канцеларије резидентног координатора УН, ОЕБС и Немачке развојне банке.

Скуп организују Кабинет министра без портфеља задуженог за европске интеграције и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, која је координатор међународне развојне помоћи и задужена за утврђивање приоритета за финансирање из ИПА фондова ЕУ.