Одржан семинар „Процес европских интеграција

08. мај 2014. |

Семинар „Процес европских интеграција“,намењен студентима Мастер програма у области европских интеграција Правног факултета Универзитета у Београду , одржан је 8. маја у просторијама Канцеларије за европске интеграције. Реч је о обуци коју Канцеларијаза европске интеграције,у сарадњи са фондацијом Фридрих Еберти професорком Правног факултету у Београду Драгицом Вујадиновић, већ другу годину за редом организује за студенте овог мастер програма.

На почетку семинара учесницима су се обратили заменик директора Канцеларије за европске интеграције Срђан Мајсторовић, помоћник директора Канцеларије за европске интеграције задужен за координацију процеса приступања и праћење Споразума о стабилизацији и придруживању Владимир Међак и Кординаторка за програме у Србији Црног Гори у Фондацији Фридрих Еберт Ивана Рачић.

Основни циљ семинара је да стручну јавност упозна са правним оквиромевропских интеграција Србије, релевантим документима и споразумима, као и тренутним стањеми будућим изазовима у области правде, слободе и безбедности, енергетике и конкуренције и заштите потрошача.

Канцеларија за европске интеграције која од свог оснивања 2004. године, има централну улогу у организацији обукадржавних службеника у области европских интеграција, активно ради и на томе да се стручној јавности приближе сви аспекти приближавања Србије ЕУ.

Семинар „Процес европских интеграција“, одржан је ове године у склопу актиности усмерних на обележавање 9. маја, Дана Европе.