Београдски малишани обележили Дан Европе

09. мај 2013. |

Сторија о томе „Како су дрво и цвет спасили свет“, коју су београдским школарцима и предшколцима испричали глумци позоришта „Чарапа“, била је поклон Канцеларије за европске интеграције Владе Србије малишанима поводом 9. маја Дана Европе.

Деца из Основне школе „Владислав Рибникар“ и Предшколске установе „Нада Пурић“ позвани су да данас уживају у позоришној представи и да уместо улазница донесу по једну искоришћену лименку. На тај начин подстакнути су да науче да се и тако чува околина, штеди енергија и тиме помаже другим људима. Научили су и да једна рециклирана лименка може да уштеди довољно струје да телевизор ради три сата, да од поновно употребљеног алуминијума могу да се праве авиони, бицикли, аутомобили...

Представа је организована у сарадњи са Дечјим културним центром Београда и циљ јој је био да деци једноставно и разумљиво покаже како је важно да, усвајајући ове основне вредности које су уједно и темељ оних које одрасли називају европским, свакоднево сопственим примером доприносе да живе боље и веселије.