Семинар "Управљење пројектним циклусом"

16. новембар 2012. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Фондација Фридрих Еберт организовали су дводневни семинар „Управљање пројектним циклусом“, који је одржан 7. и 8. новембра 2012. године у Скупштини Војводине.

Основни циљ семинара је био упознавање представника локалних самоуправа и других институција са фондовима Европске уније и управљањем пројектним циклусом у пројектима који су финансирани од стране ЕУ. Било је речи о 5 фаза у управљању пројектним циклусом, односно програмирању, идентификацији, формулацији, финансирању и имплементацији, евалуацији и ревизији пројеката.

Фокус је био на пројектима за ИПА фондове Европске уније, а посебно на компоненти која је везана за невладине организације, цивилни сектор и локалне самоуправе. Овај семинар је завршни у циклусу семинара о управљању пројектима, а први семинар, о логичкој матрици, је одржан у октобру.

Предавања су одржале Кристина Ашковић и Ивана Давидовић из Сектора за програме прекограничне и транснационалне сарадње Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије.