Расписан овогодишњи конкурс за новинарски прилог на тему европских интеграција Србије

04. септембар 2012. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Србије,  Делегација Европске уније у Београду и Ерсте банка расписале су данас конкурс намењен новинарима штампаних и електронских медија, за прилоге објављене у 2012. години на тему европских интеграција или Процеса стабилизације и придруживања Србије ЕУ и њиховог утицаја на свакодневни живот грађана Србије.
На конкурсу могу да учествују медијски прилози који су објављени у периоду од 1.јануара до 31.децембра ове године, који је и крајњи рок за пријаву.
Награда ће се додељивати за прилоге у 8 категорија: најбољи телевизијски извештај (ТВ станице, независне продукције, агенције), најбољи радијски извештај (радио станице, независне продукције, агенције), најбољи новински извештај (дневна и периодична штампа, агенције), најбољи прилог у локалном медију (ТВ, радио, штампани медиј), затим  прилог у области малих и средњих предузећа, најбољи рад објављен на Интернету (страница на друштвеним мрежама – Фејсбук и Твитер, интерактивни медијски садржај, квиз, апликације, игрица...), најбољи студентски рад/прилог објављен у штампаном или електронском медију и најбољи прилог о пројекту реализованом у Србији, а који је финасирала ЕУ.

Жири, у чијем саставу ће бити представници Независног удружења новинара Србије, Удружења новинара Србије, Делегације Европске уније у Србији, Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије и Ерсте Банке, до краја јануара 2013. године прогласиће по једног добитника награде у свакој од осам наведених категорија.

Награда је радно-студијска посета Бриселу.

Текст конкурса можете да преузмете овде.