Конкурс за нови Образовни програм “Политика Европске уније у области запошљавања”

01. август 2011. |

Канцеларија за европске интеграције и Београдска отворена школа , расписале су конкурс за нови Образовни програм “Политика Европске уније у области запошљавања”, који се изводи у оквиру пројекта “Јачање капацитета управе за приступање Србије Европској унији”.

Пројекат подржава Министарство иностраних послова Краљевине Норвешке, кроз програм билатералне сарадње Влада Краљевине Норвешке и Републике Србије.

Програм је намењен запосленима у локалној самоуправи, државној и покрајинској управи, јавним предузећима, развојним агенцијама и другим јавним институцијама које су задужена за креирање и спровођење политике запошљавања. Циљ пројекта је јачање капацитета регулаторних тела локалне, регионалне и државне управе Србије за успешно спровођење и примену практичних политика Европске уније у процесу европских интеграција.

Програм “Политика Европске уније у области запошљавања” реализоваће се у два наврата за две групе од по 30 полазника. Обука за прву групу полазника изводиће се у периоду од 17. до 21. октобра 2011. године, док ће обука за другу групу бити реализована од 7. до 11. новембра 2011. године. Након реализованог модула у Београду, за полазнике који буду испунили све обавезе предвиђене програмом биће организована студијска посета институцијама ЕУ у Бриселу.

Учешће на програмима обуке је бесплатно, а трошкови наставног материјала, превоза, смештаја и исхране ће бити покривени од стране организатора.

Рок за достављање пријавних формулара је 09. септембар 2011. године до 17.00 часова.

Детаљан опис програма, можете преузети овде, а све додатне информације заинтересовани кандидати могу пронаћи на сајту www.bos.rs/sa4eu или их добити у Београдској отвореној школи.