Стажисти из Европске комисије у посети Канцеларији

08. фебруар 2007. |

Београд, 8. фебруар 2007 - Директорка Канцеларије за придруживање ЕУ Тања Мишчевић разговарала је данас са групом стажиста из Генералног директората за проширење Европске комисије, који бораве у радној посети Београду. Циљ њиховог боравка је да се упознају са напретком наше земље у Процесу стабилизације и придруживања, као и са представницима државних институција и цивилног сектора у Србији које се баве европским интеграцијама.

Тања Мишчевић представила је бриселским стажистима начин и систем координисања процеса европских интеграција, као и тренутне активности Владе Србије у преговорима са ЕУ о олакшавању визног режима за наше грађане. Посебно је указала на комуникационе активности Канцеларије и бројне промотивне кампање и дешавања који су организовани с циљем информисања и упознавања шире јавности са Процесом стабилизације и придружвања наше земље.

Током једнонедељне радне посете Београду једанаесторо стажиста из земаља ЕУ имали су прилике да се сусретну и са Гораном Свилановићем, председавајућим Првог стола Пакта за стабилност Југоисточне Европе, који их је упознао са активностима и радом ове организације. Предвиђени су и сусрети са представиницима Европског покрета у Србији, Београдске отворене школе, као и са Јованом Ратковићем саветником председника Србије.