Тања Мишчевић уручила новинарске награде

14. децембар 2006. |

БЕОГРАД, 14. децембра 2006 - Канцеларија за придруживање Европској унији доделилаје данас награде за најбоље медијске прилоге о процесу европских интеграција, објављене у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2006. године, преноси Танјуг.

Новинарки Телевизије Б92 Ани Вељковић додељена је награда за дужу ТВ емисију под називом `Тајни шенгенски канали`, новинару РТВ Крушевац Владети Дунди припала је награда за најбољу телевизијску емисију у локалним медијима, а новинару информативног програма РТВ Србије Драгану Станојевићу за краћи ТВ прилог.

Новинар Продукцијске групе `Мрежа` Звонко Нинков добио је награду за ТВ репортажу о евопским интеграцијама, док је уредник месечника `Европски форум` Александра Мијалковић награђена за аналитички текст у категорији текстова у недељним и мешецним магазинима.

Награђени новинари боравиће у студијској посети Бриселу од 16. до 20. децембра, где ће имати прилику да се сретну са представницима Европске комисије задуженим за проширење и информисање, као и са белгијским новинарима и страним дописницима из Брисела, да би се успоставила и унапредила међусобна сарадња.

Награде је уручила директорка Канцеларије за придруживање ЕУ Тања Мишчевић, која је истакла да новинарска професија има значајну улогу не само у информисању јавности о интеграцијама, већ и у објасњавању недоумица везаних за тај процес.

Додели награда присуствовали су амбасадорка Финске у Београду Ана Маија Корпи, шеф делегације Европске комисије у Србији Жозеп Љоверас, председник Европског покрета у Србији Живорад Ковачевић, председник Општине Нови Београд Жељко Ожеговић, државни секретар у Министарству за економске односе са иностранством Душко Лопандић и други.

У жирију су били портпарол Европске агенције за реконструкцију Срђан Сталетовић, Ивана Ђурић и Наташа Савић из Канцеларије за придруживање ЕУ и новинар Душан Гајић.

Чланови жирија без права гласа били су председавајући жирија Ксавије Маршелидон из Агенције `Мостра` из Бриселаи Јасмин Ковачевић из београдске Агенције `Креатива`.

Конкурс је финансијски подржала Европска агенција за реконструкцију.