Канцеларија објавила конкурс за најбољи медијски прилог о придруживању ЕУ

27. јaнуар 2006. |

Београд, 27. јануар 2006. - Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Републике Србије, уз подршку Европске агенције за реконструкцију, расписала је данас конкурс за новинаре за најбољи медијски прилог о процесу европских интеграција наше земље у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2006. године.

Како је на брифингу за новинаре најавила директор Канцеларије Тања Мишчевић, конкурс је отворен за све новинаре штампаних и електронских медија регистрованих на територији Републике Србије. Радови треба да буду на тему европских интеграција или Процеса стабилизације и придруживања наше земље ЕУ и њиховог утицаја на свакодневни живот грађана Србије.

Награда ће се додељивати за прилоге у пет категорија:

- Најбољи радио извештај

- Најбољи тв прилог

- Најбоља дужа тв емисија

- Најбољи чланак у дневним новинама

- Најбољи чланак у недељним или месечним магазинима

Жири, у чијем саставу ће бити представници Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Републике Србије, новинари и консултанти из бриселске компаније за комуникације Мостра, до краја новембра прогласиће по једног добитника награде у свакој од пет наведених категорија. Најбољи медијски прилог биће објављен и на званичној интернет презентацији Канцеларије.

Награда је студијска посета Бриселу, где ће сваки од победника имати прилику да се сусретне са званичницима Европске комисије у Генералном директорату за проширење и Генералном директорату за штампу и информисање. Такође, победницима ће бити омогућени сусрети и размена искустава са белгијским новинарима и страним дописницима из Брисела, како би се успоставила и унапредила професионална сарадња између новинара у Србији и њихових колега.

Конкурс је објављен на интернет презентацији Канцеларије на адреси: Кликните овде