Свечано отварање преговора са ЕУ у понедељак

06. октобар 2005. |

БРИСЕЛ, 05. октобар 2005. (ФоНет) -Директор Канцеларије за придруживање ЕУ ВладеСрбије Тања Мишчевић изјавила је данас ФоНету да су представници државне заједнице и држава чланица информисали Комисију за проширење о ономе шта је у СЦГ урађено од добијања позитивне оцене Студије изводљивости до данас.

`Ми смо наше коментаре и све оно што је урађено до краја јуна послали, а овај састанак тицао се периода од јуна до септембра. Комисију смо информисали о осам нових закона који су усвојени, о формирању и скором успостављању комисије за заштиту конкуренције, што је све важан сегмент функционисања и испуњавања обавеза према Европском партнерству`, рекла је она.

Према речима Тање МИшчевић, свечано отварање преговара о Споразуму о придруживању и стабилизацији почеће у понедељак, када у СЦГ дође комесар ЕУ за проширење Оли Рен.

Она је најавила и промоцију поштанске марке која ће пратити процес преговора, јер је време, како је рекла, да `мало славимо, али не да будемо еуфорични, јер знамо шта нас чека`.