У Бриселу састанак Унапређеног сталног дијалога Србије и ЕУ

17. јун 2013. |

Састанак Унапређеног сталног дијалога између Србије и Европске уније на тему кретања радника, социјалне сарадње, развоја људских ресурса, информационог друштва/ аудиовизуелних питања и истраживања/иновација, одржава сеу Бриселу од 17. до 19. јуна 2013. године.

На састанку се разматрају питања у вези са кретањем радника, социјалном сарадњом, социјалном заштитом, запошљавањем, социјалним дијалогом, родном равноправношћу, забраном дискриминације, интеграцијом особа са инвалидитетом, културном сарадњом, омладином, реформом образовања, информационим друштвом, електронском комуникационом мрежом и услугама, аудиовизуелном политиком и науком и истраживањем.

У области информационог друштва/аудиовизуелних питања дискусија, представници Србије и ЕУ ће разговарати о развоју законодавног оквира и спровођењу законодавства, плановима и приоритетима у погледу усвајања прописа према Националном програму за усвајање правних тековина Европске уније (НПАА 2013-2016) у области електронских комуникација и аудиовизуелне политике. Тема ће бити и електронске комуникационе мреже и услуге, развој тржишта електронских комуникација, Медијска стратегија, процес преласка са аналогног на дигитално емитовање радијског и телевизијског програма и административни/институционални капацитетима у том процесу.