Регионални програм за трајно решење питања избеглица на Западном Балкану

02. децембар 2011. |

У организацији Канцеларије за европске интеграције, Сектора за планирање, програмирање, праћење и извештавање о средствима ЕУ и развојној помоћи, 30. новембра је одржан консултативни састанак о Регионалном програму за трајно решење питања избеглица на Западном Балкану.

Састанку су присуствовали представници релевантних ресорних министарстава и донатора, који су разговарали о Министарској декларацији и о Регионалном програму за трајно решење питања избеглица на Западном Балкану. Програм је резултат договора четири земље у региону (Федерације Босне и Херцеговине, Републике Србије, Републике Хрватске и Републике Црне Горе) да, кроз пружање трајних стамбених решења за расељену популацију, одговоре на дугогодишњи проблем избеглих и интерно расељених лица, чиме би се битно допринело унапређењу њихових права.

Учесници састанка су такође разговарали о припремама за Донаторску конференцију, која ће се одржати у Сарајеву, Босна и Херцеговина, у априлу 2012. године, у циљу обезбеђивања подршке имлпементацији поменутог Регионалног програма.