Одржана Инфо-сесија поводом два јавна позива за достављање предлога пројеката у оквиру програма међурегионалнe сарадње Интеррег Европа

26. април 2024. | Београд

Одржана Инфо-сесија поводом два јавна позива за достављање предлога пројеката у оквиру програма међурегионалнe сарадње Интеррег Европа

Инфо-сесија поводом објаве два јавна позива за достављање предлога пројеката у оквиру програма међурегионалне сарадње Интеррег Европа одржана је 24.4.2024 у хибридном формату. Представници Заједничког секретаријата програма представили су на инфо-сесији, поред кључних карактеристика програма, најважније информације које се односе на трећи јавни позив за достављање предлога пројеката, као и на рестриктиван позив, у оквиру којег партнери из земаља кандидата могу да се укључе и у текуће пројекте првог и другог позива програма Интеррег Европа. Било је речи о процедури пријаве на позиве за достављање предлога пројеката, о укључивању у постојећа и тражењу нових партнерстава, као и о развијању предлога пројеката. 

Учесници сесије имали су прилику да чују искуства пројектних лидера из претходних позива, који су говорили о формирању партнерства, пријави на позив, као и свим проблемима који могу да се јаве током спровођења пројеката. На сесији су појашњени сви детаљи око процеса извештавања о трошковима, буџету и осталим финансијским аспектима на пројекту. Најзад, било је речи и о основним услугама на платформи за унапређење политика.

Оба позива су у току и отворена су од 20. марта до 7. јуна 2024

Препоручује се да се што пре региструјете у заједници Интеррег Европа на линку: https://www.interregeurope.eu/join-the-community и сазнате више о позиву и апликационом пакету на линкуhttps://www.interregeurope.eu/apply-for-the-call

Молимо вас да ступите у контакт са лидерима текућих пројеката који су већ назначили да желе да укључе партнере из земаља кандидата, а који су вам интересантни, на линку.

Програм Интеррег Европа подржава размену искуства у оквиру циљева Кохезионе политике ЕУ: Паметнија Европа, Зеленија Европа, Боље повезана Европа, Социјална Европа, Европа ближа грађанима и Боље управљање на регионалном нивоу. Корисници програма могу бити органи јавне управе као и организације релевантне за политику регионалног развоја (развојне агенције, привредне коморе, универзитети, невладине организације и др.). Програм је усмерен на препознавање добре праксе и размену искустава на пан-европском нивоу у циљу унапређења политика регионалног развоја. Програмске активности се реализују кроз јавне позиве за прикупљање предлога пројеката и програмску платформу за унапређење политика.

Дневни ред и презентације са инфо-сесије можете да преузмете овде.

Снимак са инфо-дана можете погледати на линку

За све додатне информације о Интеррег Европа програму и условима позива, обратите се Ивани Давидовић и Јелени Ђорговић на адресе електронске поште: ivana.davidovic@mei.gov.rs, jelena.djorgovic@mei.gov.rs.