Инфо дан поводом другог јавног позива за достављање предлога пројеката у оквиру УРБАКТ IV програма територијалне сарадње

01. фебруар 2024. | Београд

Инфо дан поводом другог јавног позива за достављање предлога пројеката у оквиру УРБАКТ IV програма територијалне сарадње

Министарство за европске интеграције, као национални координатор за програм УРБАКТ, позива вас на Инфо дан о другом позиву за достављање предлога пројеката на УРБАКТ IV програму територијалне сарадње, који ће се одржати 8. фебруара 2024. године у периоду од 10:00 до 14:00 часова, у Привредној комори Србије, сала 1 у приземљу. Агенду можете преузети овде.

Инфо дан се одржава у хибридном формату. За учешће уживо молимо да се региструјете путем мејла на: rade.mirkovic@mei.gov.rs. За онлајн учешће линк за регистрацију је овде
(https://meigov.webex.com/weblink/register/r31454b11d678e4afb69c66a08985c386).

Након регистровања, добићете линк за учешће на адресу ваше електронске поште, са које сте се регистровали.

Циљ Инфо дана представља приближавање теме и процедуре пријаве на Други позив за достављање предлога пројеката за формирање Мрежа за пренос иновација, који је отворен од 10. јануара до 20. марта 2024. године, у 15 часова.

Мреже за пренос иновација биће формиране ради преузимања добрих пракси пројеката тзв. Урбаних иновативних акција – Urban Innovative Actions (УИА), који су реализовани од 2016. до 2023. године. Посредством тих мрежа, градови који су спровели УИА пројекат, као водећи партнери, преносиће своје искуство другим градовима/општинама заинтересованим за примену ових пракси. Пројектни партнери ће моћи да усвоје и примене нове праксе користећи УРБАКТ методологију размене – „разумети, прилагодити и поново употребити“. Области које пројекти обухватају укључују животну средину, енергетску транзицију, квалитет ваздуха, стамбена питања, климатске промене, запошљавање и дигитализацију.

Препоручује се да што пре идентификујете мрежу у којој бисте желели да учествујете и контактирате водећег партнера путем УРБАКТ онлајн алата  https://urbact.eu/partnersearchtool. Мреже могу да укључе само једног партнера из ИПА земље.

Информације о позиву можете пронаћи на линку https://urbact.eu/get-involved. Корисне информације о позиву садрже и инфо сесије које је организовао Секретаријат програма УРБАКТ. Препоручујемо да погледате снимке и презентације са ових инфо сесија који се налазе на истом линку.

Пријавите се на УРБАКТ електронски билтен.