Организован вебинар о ауторском праву у ЕУ

28. октобар 2020. | Београд

Организован вебинар о ауторском праву у ЕУ

Министарство за европске интеграције Републике Србије, у сарадњи са Заводом за интелектуалну својину и Европским институтом за јавну управу (ЕИПА), кроз Програм техничке подршке Великог Војводства Луксембург „Јачање капацитета за спровођење права Европске уније“, организовало је дводневни вебинар „Ауторско право у ЕУ – заштита ауторских права у дигиталној ери“.

Вебинар је наставак прошлогодишње обуке о ауторским правима, такође у организацији Министарства за европске интеграције и Европског института за јавну управу (ЕИПА), са циљем да се овог пута разраде појединачна питања као што је саопштавање јавности у судској пракси Суда правде ЕУ, како се односити према дигиталној исцрпљености права у области ауторског права и каква је улога друштава у колективном управљању правима у дигиталној ери.

На овој обуци посебна тема била је терет доказивања у парници приликом кршења ауторских права. Циљ семинара је да учесници боље разумеју нове појмове у области ауторских права, као и изазове у заштити тих права у дигиталној ери. Такође, вебинар полазницима пружа увид и у законодавство ЕУ кроз најновију судску праксу Суда правде Европске уније у тој области.

Обука је организована за представнике Министарства за европске интеграције, Завода за интелектуалну својину, судије Вишег суда у Београду, Апелационог суда у Београду и Привредног апелационог суда, као и представнике организација које се баве Поглављем 7 – Право интелектуалне својине.