Сутра округли сто „Европска унија - пет деценија касније“

22. март 2007. |

Београд, 22. март 2007 - Поводом обележавања педесетогодишњице Римских споразума, Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Србије и Медија центар, организују округли сто „Европска унија - пет деценија касније“, који ће се одржати сутра, 23. марта 2007. године у 12 сати у Медија центру ( Центар Сава, Милентија Поповића 9, спрат II, Нови Београд). Медијски покровитељ скупа је РТВ Б92.

Уводничари на округлом столу биће амбасадор Жозеп М. Љоверас, шеф Делегације Европске комисије у Србији и Тања Мишчевић, директорка Канцеларије за придруживање Европској унији. После њихових излагања предвиђена је дискусија осталих учесника скупа – представника амбасада држава чланица ЕУ, невладиних организација, стручњака у области европских интеграција, новинара.

Предвиђено је и да се скупу, путем видо ликна, обрати и Симон Вејл, прва председница Европског парламента.

Циљ организовања округлог стола је, не само обележавање годишњице Римских споразума, већ покретање расправе о основним вредностима Европске уније, њиховом значају и месту у данашњим интегративним процесима, као и реафирмација поменутих вредности у процесу стварања модерног демократског друштва у Србији.

Округли сто ће бити сниман и накнадно емитован на програмима локалних медија, како би се омогућио што већи утицај дебате на јавност у Србији.