Архива актуелности

Ј. Јоксимовић: УСАИД донира још 22 милиона долара Србији за реформе

12. април 2021. | Београд

Министарство за европске интеграције и Влада САД потписали су данас допуну споразума о развојном партнерству, а у оквиру којег ће УСАИД Србији за ову годину донирати 22 милиона долара за реформе - унапређење привреде, енергетске ефикасности, медијског окружења, за пружање услуга грађанима, као и за заустављање одлива мозгова.

Ј. Јоксимовић: Пољска подржава проширење и Србију на путу ка ЕУ

9. април 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са амбасадором Пољске Рафалом Перлом о наставку преговора Србије о приступању ЕУ, као и о билатералним односима двеју земаља и ситуацији у региону, саопштило је Министарство.

Ј. Јоксимовић: Амандмани су у сагласју са најбољим праксама ЕУ

8. април 2021. | Београд

Препоруке Венецијанске комисије, које су од изузетног значаја у процесу измене Устава, кажу да су предложени уставни амандмани у сагласју са најбољим процедурама и праксама које постоје у Европској унији, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Ј. Јоксимовић и Христодулидис: Искрена подршка путу Србије ка ЕУ

5. април 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са министром спољних послова Кипра Никосом Христодулидисом о процесу приступања Србије Европској унији, билатералним односима, као и о ситуацији у региону.

Ј. Јоксимовић: Очекујем наставак набавке вакцина из Ковакса

2. април 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да је Србија вечерас добила прве дозе вакцина из Ковакс механизма и изразила наду да ће се набавка вакцина из тог програма истом динамиком наставити и убудуће.

J. Јоксимовић: Очекујем да до краја јуна чујемо и похвале

1. април 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да до краја јуна очекује отворен разговор на високом нивоу са свим чланицама Европске уније о томе шта се од Србије очекује по питању реформи, као и да се можда отвори неки кластер чија је припрема у току.

Ј. Јоксимовић на вебинару о Србији Института Клигендал из Хага

31. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учествовала је данас, заједно са европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархеијем, као уводничар на онлајн скупу „Србија на кривудавом путу ка чланству у ЕУ", у организацији Института Клигендал из Хага и Амбасаде Србије у Холандији.

Конкурс за награде РЕГИОСТАРС 2021

30. март 2021. | Београд

Европска комисија сваке године награђује пројекте финансиране од стране ЕУ које одликују изврсност и нови приступи регионалном развоју. Пројектима у оквиру ове иницијативе даје се доста медијског простора на европском нивоу како би се и остали региони у Европи подстакли да учествују.

Ј. Јоксимовић: Резолуција о реформама и позитивно и критички

26. март 2021. | Београд

Резолуција Европског парламента није детаљан извештај о европским интеграцијама Србије, већ је реч о редовној годишњој резолуцији те европске институције, изјавила је за Танјуг министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Ј. Јоксимовић и Лаунски: Потребан позитиван сигнал региону ЗБ-а

25. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са Петером Лаунским Тифенталом, генералним секретаром и замеником аустријског савезног министра  за европске и међународне послове, о европској интеграцији Србије, билатералним односима и о актуелној ситуацији у региону.        

Ј. Јоксимовић: Образовање основа инклузивног раста

25. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић навела је, одговарајући на питања посланика Народне скупштине Републике Србије, да је увођење широкопојасног интернета у руралним подручјима летос одабран као један од кључних пројеката за кандидатуру за Економско-инвестициони план за Западни Балкан.

Ј. Јоксимовић: Спремни смо за наставак преговора

25. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да је суштина нове методологије да формализује нешто што је и до сада била чињеница, а то је да је приступни процес, како је истакла, дубоко и високо политички процес.

Састанак шефа Делегације ЕУ и шефова мисија држава чланица са министрима европских интеграција и правде

24. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и министар правде Маја Поповић су учествовале на састанку шефова мисије држава чланица ЕУ у Србији и шефа Делегације Европске уније у Србији, амбасадора Сема Фабриција.

Ј. Јоксимовић: Заједно са ЕУ у борби против пандемије

23. март 2021. | Београд

Србија је до сада са ЕУ предузела низ значајних корака у борби против пандемије корона вируса, и на здравственом и на економском нивоу, каже министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и наводи да очекује да ће ускоро почети да функционише и Ковакс механизам за набавку вакцина за све земље Западног Балкана.

Вархеји и министри о вакцинацији на Западном Балкану

22. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да се процес вакцинације у Србији одвија у складу са изузетним напорима владе да вакцине обезбеди за све грађане који су се определили за то.

Ј. Јоксимовић: За јачање здравствених капацитета 3,2 милиона евра од Европске уније

19. март 2021. | Београд

Санитетска возила, која су данас испоручена у 20 здравствених установа у Србији, набављена су средствима које је Србија добила као грантове од Европске уније. ​​​Грантови су опредељени преко програма које користи Министарство за европске интеграције, а током епидемије део средстава у висини од 3,2 милиона евра пренамењен је за јачање здравственог система у борби против вируса корона.

Ј. Јоксимовић: На нову методологију ЕУ Србија одавно пристала

18. март 2021. | Београд

Србија је сагласност за нову методологију пријема у ЕУ дала одавно, а она доноси пре свега снажније политичко вођење и надзор процеса и од стране ЕУ и кандидата за чланство, рекла је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Ј. Јоксимовић: Португалија подржава политичку МВК током свог председавања

18. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са Аном Паулом Закариас, португалским државним секретаром за европске послове о нон-пејперу о примени нове методологије приступања и наставку приступних преговора Србије током актуелног председавања Португалије Саветом ЕУ, о ситуацији у борби против пандемије ковид-19, као и билатералним односима.

Ј. Јоксимовић: Јачи политички надзор чланица ЕУ над приступним процесом

18. март 2021. | Београд

Нова методологија пријема у ЕУ предвиђа снажнији политички надзор над приступним процесом земље кандидата и треба да допринесе динамици тог процеса, каже министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и додаје да ЕУ и државе чланице очекују од свих кандидата већу посвећеност европском путу и реформама у области владавине права.

Ј. Јоксимовић онлајн са студентима ФПН

17. март 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић организовала је данас у дигиталном формату посету студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду у оквиру предмета Савремена дипломатија и разговор на тему „Диплополитике Европске уније и њихов фокус на Западном Балкану“.