Архива актуелности

Ј. Јоксимовић: Нова влада активно започела реализацију стратешких планова

27. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом о активностима у време актуелног немачког председавања ЕУ и сарадњи двеју земаља на плану европских интеграцији Србије.

Ј. Јоксимовић и да Силва Пина: Португалско председавање ЕУ почетком 2021. године

26. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас у Београду са амбасадором Португалије у Србији Маријом да Силва Пином о приоритетима и плановима предстојећег председавања Португалије Европској унији у првој половини 2021. године, актуелностима у приступним преговорима Србије, као и о интензивирању билатералне сарадње.

Ј. Јоксимовић: Србија активно ангажована за примену нове методологије

25. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас са амбасадором Француске Жан Луј Фалконијем, са којим је разговарала о процесу европских интеграција Србије, новој методологији преговора, билатералној сарадњи, као и о предузетим мерама две земље у борби са пандемијом Ковид-19.

Ј. Јоксимовић: Србија прихватила суштинско политичко равноправно учешће жена

25. новембар 2020. | Београд

Србија поздравља и активно подржава конкретне кораке које је Европска комисија представила кроз израду Акционог плана за промоцију родне равноправности и оснаживање жена, који би се спроводио кроз спољнополитичке акције ЕУ, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Ј. Јоксимовић: САД активно подржавају реформе и процес ЕИ

24. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри разговарали су данас о процесу приступања Србије Европској унији, питањима билатералне и регионалне сарадње, а пре свега о реализацији америчке развојне подршке реформама у нашој земљи.   

Истраживање ради процене ефеката спровођења Програма прекограничне сарадње Србија-Северна Македонија

24. новембар 2020. | Београд

Како би проценили ефекте спровођења ИПА III Програма прекограничне сарадње, спроводи се истраживање у вези са њиховом применом између 2014. и 2019. године. Циљ истраживања је давање препорука и подршке у припреми будуће ИПА III перспективе. У овој активности, која се односи на припрему програма територијалне сарадње за програмски период 2021-2027, веома нам је битно ваше учешће. 

Јоксимовић и Фабрици о предстојећим корацима у европској агенди

23. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је нова Влада Србије као један од најважнијих својих циљева дефинисала реформе које воде бржем ступању Србије у чланство у ЕУ.

Истраживање ради процене ефеката спровођења Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора

23. новембар 2020. | Београд

Како би проценили ефекте спровођења ИПА III Програма прекограничне сарадње, спроводи се истраживање у вези са њиховом применом између 2014. и 2019. године. Циљ истраживања је давање препорука и подршке у припреми будуће ИПА III перспективе.У овој активности, која се односи на припрему програма територијалне сарадње за програмски период 2021-2027, веома нам је битно ваше учешће. 

Истраживање ради процене ефеката спровођења Програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина

23. новембар 2020. | Београд

Како би проценили ефекте спровођења ИПА II Програма прекограничне сарадње, спроводи се истраживање у вези са њиховом применом између 2014. и 2019 године. Циљ истраживања је давање препорука и подршке у припреми будуће ИПА III перспективе.У овој активности, која се односи на припрему програма територијалне сарадње за програмски период 2021-2027 веома нам је битно ваше учешће.

Ј. Јоксимовић: Србија током пандемије није била бреме за ЕУ

23. новембар 2020. | Београд

Србија током пандемије вируса корона није била бреме за ЕУ, ни привредно, али ни са становишта безбедности, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Ј. Јоксимовић: Одрживост Европе могућа уз усвајање нових политика

23. новембар 2020. | Београд

Европска унија, односно цео европски континент, па и Србија која још није чланица Уније, већ је земља кандидат, показали су за време ковид кризе да су способни и одрживи, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истичући да су то успели само због отпорности.

Ј. Јоксимовић и Перл: Билатерални односи унапређени и кроз сарадњу са Вишеградском групом

20. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са амбасадором Пољске Рафалом Перлом, а током састанка сагласили су се да су билатерални односи две земље унапређени и кроз сарадњу са Вишеградском групом.

Ј. Јоксимовић и Вархеји: Нова методологија за већи кредибилитет преговора

20. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и европски комесар за политику суседства и проширење Оливер Вархеји разговарали су данас путем видео-конференције о најзначајнијим актуелним питањима приступног процеса Србије Европској унији, као и о ситуацији у региону.

Ј. Јоксимовић: Транспортно повезивање важно пре свега за људе

19. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је транспортно повезивање важно за економије партнера Западног Балкана, али и ЕУ и истакла да је пре свега важно за људе и грађане.

Ј. Јоксимовић: Очекујем политичку ИГЦ до краја године, у складу са новом методологијом

19. новембар 2020. | Београд

Позив известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика на отварање нових преговарачких поглавља говори да је потврђен напредак Србије у процесу приступања ЕУ, каже министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и истиче да Србија има пет припремљених поглавља за отварање, од којих је највећу подршку чланица ЕУ за отварање добило Поглавље 2, које се односи на слободу кретања радника.

Јавне консултације о будућем АДРИОН програму за период 2021-2027

19. новембар 2020. | Београд

У току су јавне консултације по питању садржине будућег програма АДРИОН за период 2021-2027, које се организују како би се од шире јавности, као и заинтересованих страна у контексту програма добиле повратне информације о одабраним темама и приоритетним областима, као и врстама активности које ће бити предмет финансирања у наредном програмском периоду. Консултације се реализују путем интернета попуњавањем одговарајућег упитника.

АДРИОН годишњи догађај биће одржан 3. децембра 2020

19. новембар 2020. | Београд

АДРИОН годишњи догађај ће ове године бити реализован путем интернета и укључиће и догађај посвећен капитализацији пројектних резултата остварених у контексту програма АДРИОН.

Ј. Јоксимовић и Едштадлер: Стабилан европски Западни Балкан у интересу ЕУ

18. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и савезни министар Аустрије за Европску унију и Устав Каролина Едштадлер сложиле су се данас да је стабилан европски западни Балкан у интересу Европске уније, саопштено је из кабинета министра.

Пројекат ПЛАК III објавио брошуру са прегледом досадашњих резултата

17. новембар 2020. | Београд

Нацрти 79 закона, подзаконских аката и стратешких докумената израђени су у оквиру досадашњег спровођења пројекта Правна подршка преговорима (ПЛАК III), а у национално законодавство пренето је и хармонизовано 40 правних аката Европске уније.

Ј. Јоксимовић и Лахдевирт о приступном процесу и примени нове методологије

16. новембар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са амбасадором Финске у Србији Кимом Лахдевиртом о приступном процесу Србије Европској унији, билатералној сарадњи и односима у региону.