Регионална конференција „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана” отворена данас у Подгорици

25. јaнуар 2017. | Подгорица

Конференцију „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана“, у организацији Министарства европских послова Црне Горе и немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, отворили су данас у Подгорици министар европских послова Црне Горе Александар Андрија Пејовић и амбасадор Немачке у Црној Гори Ханс Гинтер Матерн.

Овом скупу присуствовали су представници Европске комисије, држава чланица ЕУ, представници влада држава региона, међу којима су и шеф преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије ЕУ Тања Мишчевић и в.д. дирекора Канцеларије за европске интеграције Владе Србије Ксенија Миленковић.

На конференцији су размењена мишљења о овогодишњим оценама из извјештаја Европске комисије, даљим обавезама из процеса приступања, као и очекивањима од предстојећег Самита Берлинског процеса који ће се одржати у оквиру италијанског председавања иницијативом.