Ј. Јоксимовић и Сијарто: Мађарска важан партнер и пријатељ Србије

11. октобар 2019. | Кубекхаза

Ј. Јоксимовић и Сијарто: Мађарска важан партнер и пријатељ Србије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је у Кубекхази са министром иностраних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом о европским интеграцијама Србије и наставку сарадње две државе у нашем процесу приступања, као и билатералним односима.

Јадранка Јоксимовић захвалила је на снажној и драгоценој подршци и свеукупној помоћи коју Мађарска, као важан партнер и пријатељска држава, пружа Србији у процесу европских интеграција. Изразила је наду и очекивање да ће мађарски кандидат добити ресор проширења у новом сазиву Европске комисије чиме ће политика проширења добити додатно позитиван импулс.

Министар Петер Сијарто рекао је да ће Мађарска наставити да помаже и подржава европски пут Србије која је, како је оценио, заслужила да буде члан ЕУ. Поновио је да је Србија заслужила да отвори сва поглавља за која је спремна и да се потврдила као поуздан партнер ЕУ и значајан чинилац регионалне стабилности.

Јоксимовић и Сијарто оценили су да су односи две државе на изузетно високом нивоу и да постоји обострана жеља да буду интензивирани.

Извор: Танјуг