Ј. Јоксимовић: У ЕУ због бољег живота грађана

04. септембар 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић: У ЕУ због бољег живота грађана

Србија има главни спољнополитички циљ, зацртан у експозеу Владе, а то су европске интеграције, каже министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која истиче да свакодневно уочава проблеме у заједничкој политици проширења, али да не мисли да због тога има право да јавно дели лекције партнерима из ЕУ, као што ни ми не волимо да они нама деле лекције.

Јоксимовић је то рекла Танјугу упитана шта би она рекла на панелу „Западни Балкан - европеизација, демократизација, заједничка одговорност”, који је одржан јуче у оквиру Стратешког форума на Бледу.

Јоксимовић поручује да Србија жели да буде конструктиван партнер као кандидат за чланство и да постане држава чланица која ће умети да се договара за заједничким столом и конструктивно доприноси заједничкој политици, истовремено промовишући своје интересе у интересу напретка Србије, стабилности и вишег животног стандарда и квалитета живота, услова рада и могућности запошљавања, виших зарада наших грађана.

„Ако неко свакодневно уочава проблеме у заједничкој политици проширења, то сам ја као министар за европске интеграције. Али не мислим да због тога имам право да будем нестрпљива и непрекидно фрустрирана и да јавно делим лекције партнерима из ЕУ, као што и ми не волимо да они нама деле лекције”, навела је Јоксимовић.

То, истиче, само може да отвори сумње у поузданост европског пута Србије и да помогне онима који упорно раде на представљању Србије као реметилачког и проблематичног фактора.

„Као министар за ЕУ увек врло јасно и чврсто заступам интересе Србије, али у спољној политици, испред личних мишљења и осећања, увек мора на првом месту да буде интерес наших грађана и наше земље и имиџ који смо Вучићевом одговорном политиком и угледом значајно поправили као држава која је постала део решења, а не проблема”, истакла је Јоксимовић, која је министар у Влади Србије делегиран испред Српске напредне странке.

Извор: Танјуг