Ј. Јоксимовић: Упад у РТС оголио недемократско лице тзв. лидера опозиције

17. март 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић: Упад у РТС оголио недемократско лице тзв. лидера опозиције

Синоћни упад лидера СЗС и покрета „Један од 5 милиона“ у зграду РТС, покушај насилног заузимања Јавног сервиса и напад на новинаре и запослене оголио је недемократску природу и насилне планове самопроглашених лидера опозиције, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

„Насиље као замена за аргументе и неспремност на демократску утакмицу показује истинске намере ове групе тзв. предводника идеолошки разједињене опозиције али коју очигледно уједињује то што не разумеју и не прижељкују демократску и респектабилно оснажену Србију, што су спремни да темељне демократске вредности и међународну позицију Србије у осетљивом тренутку урушавају зарад партикуларних интереса“, истакла је Јоксимовићева. То се догађа након деценијског периода урушавања Србије у коме су опозициони лидери активно учествовали, указала је она и додала да је Србија почела да, уз предњачећу улогу председника Вучића, добија обрисе озбиљне државе која се економски стабилизује, која реформски напредује, која производи стабилност на унутрашњем и међународном плану, и која је данас угледна, активно сарађујућа и одговорна европска држава. Они који су донели одлуку да уносе хаос, немир и недемократско насиље над институцијама и грађанима и то у околностима појачане потребе стабилности и заједничке унутрашње снаге наше земље у односу на изазове који се постављају пред Србију, обелоданили су сопствену улогу, нагласила је Јоксимовићева.

„Уверена сам да грађани Србије већински и зрело, имајући искуства из прошлости, превасходно цене и очекују од политичких елита мир, просперитет и бољу европску будућност Србије. Очекујем да ће надлежни органи поступити у складу са овлашћењима и заштитити демократске вредности у нашој земљи", закључила је министар Јоксимовић.

Извор: Танјуг