Канцеларија на Сајму књига

26. октобар 2016. | Београд

Канцеларија за европске интеграције ће у четвртак, 27. октобра, од 15 до 16 часова, на 61. Београдском сајму књига, нa штанду Делегације Европске уније у Србији, у хали 4, и ове године представити своју издавачку делатност.

Помоћник директора Канцеларије Ивана Ђурић представиће посетиоцима сајма нову публикацију „Митови о Европској унији“, посвећену, у јавности врло распрострањеним, недореченостима и дезинформацијама о Европској унији и Србији. У публикацији су сажето и приступачно обрађени најчешћи митови који прате процес приступања Србије ЕУ, од оних да ћемо изгубити национални идентитет и национално писмо, преко тога да ће српска привреда пропасти због ЕУ, да ћемо од чланства имати више штете него користи, да нећемо смети да печемо ракију, гајимо лековито биље и производимо мед, па до тога да неће бити посла за српског сељака и да ће нам земља остати пуста.

Публикација „Митови о ЕУ“ има за циљ да аргументима одговори на недоумице које у вези са ЕУ забрињавају грађане и тиме укаже на значај правовременог и тачног информисања о темама које несумњиво имају утицај на све грађане ове земље.

Поред публикације, Канцеларија ће у четвртак премијерно приказати и први у серији кратких анимираних филмова колажног карактера, посвећеним управо митовима о ЕУ.

Такође, на штанду Делегације ЕУ, посетиоцима ће у четвртак, дану који је посвећен младима, бити представљени и „Европски дневник“, публикација за средњошколце, као и мобилна апликација „Европа за понети“. Поред тога, сви заинтересовани студенти ће моћи да сазнају више и о могућностима за стипендије и размену кроз програм Европске уније Ерасмус плус.