Национално слушање о Дунавској стратегији

19. октобар 2015. |

Дунавски цивилно-социјални форум и Канцеларија за европске интеграције Републике Србије, као Канцеларија националног координатора за Дунавску стратегију организују национално слушање Дунавске стратегије за 2015. годину, која ће бити одржана 20. октобра 2015. са почетком у 10.00 часова у Великој сали Скупштине АП Војводине у Новом Саду.

Национално слушање је замишљено као окупљање свих заинтересованих страна – учесника у процесу спровођења Дунавске стратегије, где би носиоци овог процеса на националном нивоу у Републици Србији представили улогу наше земље у том процесу, реализоване и пројекте који су у току, као и планове за будућност. Национално слушање је посвећено потреби организација цивилног друштва, јединица локалне самоуправе и осталих потенцијалних партнера да, на равноправној основи, учествују у процесу спровођења Европске стратегије за дунавски регион.

Како је испред нас нова етапа програма који пружају финансијску подршку спровођењу Дунавске стратегије, што се првенствен односи на Дунавски транснационални програм, циљ Националног слушања је да се представницима локалних самоуправа, приватном сектору и цивилном друштву, приближе модалитети учешћа у програму и спровођењу Дунавске стратегије.

Национално слушање се организује уз подршку Скупштине АП Војводине и Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.