Програм професионалног усавршавања у Француској

03. новембар 2014. |

Задовољство нам је да вас обавестимо да су Француска Амбасада у Србији и Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, у оквиру Споразума о стратешком партнерству између Србије и Француске, започеле реализацију „Програма стажирања у Француској“.Програм је инициран у циљу јачања капацитета државне управе зa процес преговарања Србије са Европском унијом, док је његова реализација подстакнута добрим резултатима претходног програма стажирања у Француској спроведеног почетком ове године.

Нови програм предвиђа стажирање за три државна службеника у трајању од четири недеље у Генералном секретаријату за европске послове Републике Француске, у периоду од марта до јуна 2015. године, а намењен је члановима 35 преговарачких група за преговоре о приступању Републике Србије Европској унији, као и државним службеницима који нису чланови преговарачких група, али чији је посао уско повезан са радом преговарачких група.

Напомињемо да су програмом стажирања покривени трошкови пута, здравственог и путног осигурања, смештаја, као и дневница у износу од 50 евра по дану.
Заинтересовани кандидати пријавне формуларе, попуњене на француском језику, треба да посшаљу господину Жозефу Ђустинијанију на адресу jgiustiniani@mei.gov.rs (у копији адреса biljana.komatovic@diplomatie.gouv.fr). Пријаве се могу подносити почев од 1. новембра до 1. децембра 2014. године. Процес селекције кандидата ће обавити независни експерти на основу критеријума релевантности описа посла за процес преговарања са ЕУ, укупног квалитета пријаве и знања француског језика (минумум ниво Б2).

Молимо вас да позив за конкурс проследите свим члановима преговарачких група за преговоре о приступању Републике Србије Европској унији за које је ваше министарство надлежно. За сва додатна питања, контакт особа у Канцеларији за европске интеграције је Јелена Стеванов 30 61 129 или jstevanov@mei.gov.rs.

Овде можете да преузмете документа: Детаљан опис пројекта и Пријавни формулар.