Оtvoren konkurs za „Programa stažiranja u Velikoj Britaniji“

09. септембар 2013. |

Britanska ambasada u Beogradu i Britanski savet u partnerstvu sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Srbije započeli su realizaciju „Programa stažiranja u Velikoj Britaniji“ u trajanju od septembra 2013. godine do marta 2014. godine. 

Program je iniciran u cilju jačanja kapaciteta državne uprave za predstojeći proces pregovaranja Srbije sa Evropskom unijom, a njegova realizacija je podstaknuta dobrom praksom i rezultatima projekta „Govorite evropski“, koji je omogućio stažiranje  29 državnih službenika u periodu od 2010. do 2012. godine, kao i programa stažiranja u Velikoj Britaniji za pet državnih službenika tokom prošle godine.

Novi program predviđa stažiranje za sedam državnih službenika u trajanju od šest nedelja i dva stažiranja u trajanju od četiri nedelje u institucijama Velike Britanije tokom januara i februara 2014. godine, a namenjen je članovima podgrupa Stručne grupe za pripremu i pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Odabir institucije u kojoj će se stažirati biće predmet dogovora stažiste, britanskog eksperta i institucije domaćina u Velikoj Britaniji. 

 Zainteresovani kandidati prijavne formulare mogu preuzeti sa internet stranica Kancelarije za evropske integracije OVDE ili Britanskog saveta (www.britishcouncil.rs) i popunjene na engleskom jeziku poslati gospođi Mirjani Nikolić, koordinatoru projekta u Britanskom savetu, na adresu mirjana.nikolic@britishcouncil.rs. Prijave se mogu podnositi počev od 10. septembra do 1. oktobra 2013. godine. Proces selekcije kandidata će obaviti nezavisni eksperti na osnovu kriterijuma relevantnosti opisa posla za proces pregovoranja sa EU, ukupnog kvaliteta prijave i znanja engleskog jezika.