ПОЗИВ

22. фебруар 2013. |

Канцеларија за европске интеграције, као координатор билатералне помоћи Краљевине Норвешке Републици Србији, од 2013. године преузима додатну улогу у програмирању, спровођењу, праћењу и извештавању о реализацији пројеката финансираних средствима норвешке помоћи. С тим у вези, отворен је позив за заинтересоване кандидате за обављање следећих послова:

1. Извршилац за програмирање норвешке билатералне помоћи

Опис послова: припрема материјала за отварање позива за финансирање пројеката у оквиру норвешке билатералне помоћи за 2013. годину; расписивање позива и помоћ потенцијалним корисницима у припреми предлога пројеката; процена предлога пројеката, помоћ у одабиру пројеката за финансирање и изради коначног пакета пројеката.

2. Извршилац за правне и финансијске послове у вези са норвешком билатералном помоћи

Опис послова: припрема и потписивање споразума између Канцеларије за европске интеграције и одабраних корисника пројеката норвешке билатералне помоћи; финансијско управљање средствима норвешке помоћи.

3. Извршилац за праћење и извештавање о реализацији пројеката финансираних у оквиру норвешке билатералне помоћи.

Опис послова: припрема прегледа пројеката који се финансирају у оквиру норвешке билатералне помоћи са пратећом документацијом; процена и одобравање извештаја о праћењу, коначних и других релевантних извештаја у вези са пројектима финансираним у оквиру норвешке помоћи; праћење и помоћ корисницима у превазилажењу евентуалних проблема током реализације пројеката; обављање провера на лицу места (“on the spot checks”) током и након реализације пројеката.

У обављању наведених послова, кандидат ће сарађивати са запосленима у Канцеларији за европске интеграције, норвешким Министарством спољних послова, као и другим институцијама и организацијама које су корисници, имплементациони партнери и/или заинтересоване стране у процесу управљања и спровођења пројеката финансираних из норвешке билатералне помоћи. Комуникација ће се обављати на српском и енглеском језику.

Захтеви које кандидати треба да испуњавају су следећи:

  • Стечено високо образовање из научне области економских, правних наука или друге релевантне области,
  • Најмање три године радног искуства на пословима управљања пројектима финансираним из међународне помоћи, посебно у програмирању и праћењу реализације пројеката, односно, за извршиоца под редним бројем 2, три године радног искуства на правним или финансијским пословима,
  • Искуство у раду са међународним организацијама и државним органима,
  • Вештине комуникације, тимски рад,
  • Одлично знање енглеског језика,
  • Познавање рада на рачунару.

Извршиоци ће бити уговорно ангажовани од стране Канцеларије за европске интеграције на период до краја 2013. године.

Заинтересовани кандидати треба да доставе своје биографије најкасније до 1. марта 2013. године, у 15.00 часова, на е-маил адресу ailic@mei.gov.rs, са назнаком за које од три извршилачка места се пријављују.Кандидати који задовољавају горе наведене захтеве ће бити позвани на разговор.