Семинар за представнике медија- Управљање пројектним циклусом

22. август 2012. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије у сарадњи са Независним удружењем новинара Србије, уз подршку Агенције за међународну помоћ Краљевине Шведске (SIDA – Swedish International Development Cooperation Agency) и International Management Group (IMG), организује семинар за представнике медија „Управљање пројектним циклусом“, 17. и 18. септембра 2012. године са почетком у 09.30 часова, у просторијама Независног удружења новинара Србије, Ресавска 28/ИИ. Рок за пријављивање је 3. септембар 2012. године.

Циљ обуке је да учеснике припреми и ојача њихове капацитете потребне за припрему и израду пројеката и аплицирање на расположиве конкурсе за доделу бесповратних донаторских средстава, са посебним освртом на конкурсе које расписује Европска унија. Обука тематски обухвата следеће области:

1. Кратак општи преглед фондова који су на располагању медијима (ЕУ фондови, билатерална средства, итд)

2. Пројектни циклус и логичка матрица (израда предлога пројекта)

3. Услови, начин и поступак аплицирања за фондове, односно бесповратна средства ЕУ, која су на располагању медијима

Предавачи на семинару ће бити представници Канцеларије за европске интеграције (Сектор за планирање, програмирање, праћење и извештавање о фондовима ЕУ и међународној помоћи) и Делегације Европске уније у Србији (биће потврђено).

Максималан број учесника на обуци је 20, са напоменом да свака редакција може да пошаље по једног представника. Обука је намењена полазницима који ће се бавити писањем пројеката, управљањем и прикупљањем средстава из ЕУ фондова, у оквиру својих матичних кућа.

Напомињемо да ће бесплатан хотелски смештај моћи да се организује за максимално 10 представника медија који нису из Београда. Трошкове превоза, учесници ће сами сносити.

Пријава се врши слањем биографије на емаил адресе: majamilenkovic@mei.gov.rs и dragana.janjic@nuns.rs. За све додатне информације, контакте особе су Маја Миленковић, 063/7748-604 и Драгана Јањић, 066 88 22006.

Радна верзија програма обуке