Одржан инфо дани о програмима ЕУ

21. јун 2012. |

У Дому омладине у Београду јуче је одржан Инфо дан – Програми ЕУ 2007-2013. године на коме су посетиоци имали прилику да се упознају с програмима ЕУ у којима учествује и Србија, могућностима аплицирања за нове европске пројекте и начинима њиховог финансирања.
Представница Канцеларије за европске интеграције Владе Србије Босиљка Јоксимовић навела је да су програм ЕУ важан извор средстава која долазе из европских земаља, и да учешће у њима показује зрелост земље, која иако још није чланица ЕУ, може равноправно да учествује у пројектима. Јоксимовић је додала да је учествовање у европским програмима добар начин на путу ка ЕУ, као и да Србија треба да настави, као и до сада, да активно и успешно учествује у њима.
Представница канцеларије Тачка културног контакта Министарства културе, информисања и информационог друшрва Лола Јоксимовић навела је да је циљ Инфо дана да се увежу људи, пројекти, идеје и активности и да се представи шта су радиле националне канцеларије у оквиру различитих пројеката. Учествовање Србије и њених институција у програмима ЕУ је, како је Јоксимовић додала важно, јер треба искористити све могуће изворе средстава како би српско друштво напредовало. Јоксимовић је навела пример да су од 2008. године до данас 43 различите институције из Србије учествовале у 48 различитих пројеката у области културе.