КОНФЕРЕНЦИЈА СРБИЈА И ЕУ – јачање европске перспективе

30. октобар 2007. |

Београд, 29. октобар 2007 - У Београду ће се 30. и 31. октобра одржати конференција СРБИЈА И ЕУ – јачање европске перспективе, коју организују Канцеларија за придруживање ЕУ Владе Србије и Београдски фонд за политичку изузетност.

Предвиђено је да се на отварању скупа учесницима обрати председник Републике Србије Борис Тадић, а говориће и потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић, амбасадор Португала у Србији, државе председавајуће ЕУ Паоло Да Слива, као и Иво Висковић, председник Форума за међународне односе

Тема конференције су европске интеграције у Србији пред очекивано потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Посебна пажња биће посвећена ставовима грађана Србије о ЕУ, слициСрбије у државама чланицама Уније, као и најефикаснијим методама за подизање свести о ЕУ у земљама региона.

На конференцији ће учествовати велики број државних званичника, званичника ЕУ, представника дипломатских мисија, међународни експерти, представници српских медија, као и истакнути чланови цивилног друштва.