Од САД милион долара за запошљавање особа са инвалидитетом

05. август 2021. | Београд

Од САД милион долара за запошљавање особа са инвалидитетом

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић потписала је данас Амандман 17 на Споразум о помоћи између Србије и Сједињених Америчких Држава вредан милион долара, а намењен конкурентнијој тржишној економији.

Јоксимовић је појаснила да су тиме САД определиле милион долара бесповратне помоћи и навела да ће та средства бити конкретно искоришћена за пројекте чији је циљ промовисање економског оснаживања особа са инвалидитетом у Србији на равноправној основи са другима.

„Резултат тих пројеката биће једнак приступ запошљавању за те особе, односно могућност да буду слободно изабрани на тржишту рада и да раде у окружењу које је отворено, инклузивно и приступачно особама са инвалидитетом“, навела је.

Јоксимовић је навела и да се на тај начин проширује развојно партнерство САД, истовремено омогућујући особама са инвалидитетом да унапреде квалитет живота свој и својих породица и да имају једнак третман при запошљавању као и остали грађани.

Она је изразила захвалност Сједињеним Америчким Државама на досадашњој сарадњи и континуираној финансијској подршци Републици Србији, у тренутку када се цео свет суочава са опоравком од кризе проузроковане пандемијом, саопштено је из Министарства за европске интеграције.

„Наставак сарадње са Сједињеним Америчким Државама као развојним партнером, за Србију је изузетно значајан, не само у погледу финансијске подршке, него и остваривању њеног стратешког циља, а то је чланство у Европској унији као развијене демократије и снажне и отпорне економије“, закључила је Јоксимовић.

Извор: Танјуг