Ј. Јоксимовић: Словенија показала да је пријатељ региона ЗБ

23. јул 2021. | Брдо код Крања

Ј. Јоксимовић: Словенија показала да је пријатељ региона ЗБ

Неформалном састанку ЕУ министара присуствују и представници земаља Западног Балкана, а министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић захвалила је Словенији на позиву оцењујући да је то добра иницијатива словеначких партнера.  

Јоксимовић је, новинарима испред Конгресног центра на Брду код Крања, казала да је Словенија и позивом партнерима са Западног Балкана и кандидатима за чланство показала да је искрени заговорник политике проширења ЕУ.  

„Словенија је показала и да је искрени пријатељ Западног Балкана и драго ми је да су реафирмисали и на неки начин вратили тему проширења на регион на дневни ред Уније", казала је Јоксимовић.    

Говорила је и о билатералним односима Србије и Словеније и у том смислу навела да су они прилично добри, али и да се стално унапређују у политичком и економском смислу.  

„Очекујемо до краја словеначког председавања, односно до краја ове године, конкретне кораке на даљем европском путу Србије", казала је Јоксимовић.    

Министри и државни секретари за европске послове одржавају данас Неформални састанак ЕУ министара, а једна од главних тема сусрета је јачање отпорности Уније на кризе које премашују капацитете појединих држава чланица и зато захтевају заједнички одговор.

Извор: Танјуг