Прва радионица УСАИД Пројекта одрживог локалног развоја

03. март 2011. |

Канцеларија за европске интеграције Републике Србије и УСАИД Пројекат одрживог локалног развоја, одржали су данас прву заједничку радионицу радног планирања, којој су присуствовали представници из више од десет министарстава и институција Владе Србије, као и представници донаторских заједница и грађанског друштва.

На отварању радионице учесницима се обратила директорка Канцеларије за ЕУ интеграције Милица Делевић, директорка Мисије УСАИД у Србији Сузан Фриц и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Адриано Мартинс.

УСАИД Пројекат одрживог локалног развоја је први пројекат који се спроводи у оквиру билатералног Споразума о техничкој сарадњи између Владе Србије и Владе Сједињених Америчких Држава. Реч је петогодишњем пројекту, вредном 21 милион долара, који је почео са радом у јануару 2011.године. Главни циљ програма јесте да допринесе остваривању дугорочног развоја локалних заједница у Србији, кроз ефикаснију и транспарентнију управу, јачање цивилног и омладинског сектора и стварање повољније климе за развој приватног сектора и отварање нових радних места.