Организован вебинар о праву о жиговима у ЕУ

01. децембар 2020. | Београд

Организован вебинар о праву о жиговима у ЕУ

Министарство за европске интеграције Републике Србије, у сарадњи са Заводом за интелектуалну својину и Европским институтом за јавну управу (ЕИПА), кроз Програм техничке подршке Великог Војводства Луксембург „Јачање капацитета за спровођење права Европске уније“, организовало је дводневни вебинар „Право ЕУ о жиговима“.

Сврха вебинара је да се полазницима добију користан увид у правила ЕУ о заштити жигова, као и у актуелна дешавања у овој области. Овај вебинар je усредсређен на традиционална и савремена питања, као што су веза између жиговног права и основних права, жигови и географске ознаке, и нетрадиционални жигови. На вебинару се расправљало и о практичним питањима, као што су доказивање репутације и чувености, докази о употреби жигова, као и питања у погледу спровођења, чиме су полазници продубили знање из ове области права и информисали се о актуелностима.

Обука је организована за представнике Завода за интелектуалну својину, судије Апелационог суда у Београду и представнике организација које се баве Поглављем 7 – Право интелектуалне својине.