Мере против организованог криминала и корупције на Балкану

13. октобар 2010. |

Новоформирана група у Европском парламенту „Пријатељи Србије“, у сарадњи са Министарством правде републике Србије, агенцијом за истраживање јавног мњења „Gallup Europe“ и Београдским фондом за политичку изузетност, одржаће 28. осктобра у Бриселу, округли сто под називом „Мере против организованог криминала и корупције на Балкану“.

У дискусији ће учествовати око 40 врхунских експерата ЕУ и Балкана, представници европских и националних институција, невладиног, цивилног сектора, бизниса и индустрије.

Међу учесницима су, између осталог и Иван Бизјак, генерални директор за правосуђе и унутрашње послове у Савету Европске уније, Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Србије, Франсоа Винк, председавајући Комисије за антикорупцију Међународне трговинске коморе, Слађана Тасева, председник „Транспаретност Македонија“ и члан Државне комисије за спречавање корупције, Ласло Салго, помоћни директор ЕУРОПОЛ-а, Снежана Маловић, министарка правде Србије, Марин Мрчела, потпредседник Групе држава за борбу против корупције Савета Европе (ГРЕKО), Моника Маковеј, члан Одбора Европског парламента за грађанске слободе, правосуђе и унутрашње послове и бивша министарка правде Румуније, Робрет Манчин, директор агенције „Gallup Europe“, Зорана Марковић, председник Агенције за борбу против корупције у Србији.

У фокусу дискусије биће теме које се тичу европске политике обезбеђивања владавине права у борби против организованог криминала, као и регулаторне и норме надзора, које би у будућности требало усвојити , не би ли се повећало поверење инвеститора у овом региону.

Програм округлог стола и формулар за регистарцију можете видети овде.