Mere protiv organizovanog kriminala i korupcije na Balkanu

13. oktobar 2010. |

Novoformirana grupa u Evropskom parlamentu „Prijatelji Srbije“, u saradnji sa Ministarstvom pravde republike Srbije, agencijom za istraživanje javnog mnjenja „Gallup Europe“ i Beogradskim fondom za političku izuzetnost, održaće 28. osktobra u Briselu, okrugli sto pod nazivom „Mere protiv organizovanog kriminala i korupcije na Balkanu“.

U diskusiji će učestvovati oko 40 vrhunskih eksperata EU i Balkana, predstavnici evropskih i nacionalnih institucija, nevladinog, civilnog sektora, biznisa i industrije.

Među učesnicima su, između ostalog i Ivan Bizjak, generalni direktor za pravosuđe i unutrašnje poslove u Savetu Evropske unije, Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, Fransoa Vink, predsedavajući Komisije za antikorupciju Međunarodne trgovinske komore, Slađana Taseva, predsednik „Transparetnost Makedonija“ i član Državne komisije za sprečavanje korupcije, Laslo Salgo, pomoćni direktor EUROPOL-a, Snežana Malović, ministarka pravde Srbije, Marin Mrčela, potpredsednik Grupe država za borbu protiv korupcije Saveta Evrope (GREKO), Monika Makovej, član Odbora Evropskog parlamenta za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove i bivša ministarka pravde Rumunije, Robret Mančin, direktor agencije „Gallup Europe“, Zorana Marković, predsednik Agencije za borbu protiv korupcije u Srbiji.

U fokusu diskusije biće teme koje se tiču evropske politike obezbeđivanja vladavine prava u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i regulatorne i norme nadzora, koje bi u budućnosti trebalo usvojiti , ne bi li se povećalo poverenje investitora u ovom regionu.

Program okruglog stola i formular za registarciju možete videti ovde.