Председништво Шведске Европском унијом, заједно са министром Оливером Дулићем и амбасадором Данске у посети Нишу

06. октобар 2009. |

Амбасадор Шведске, господин Кристер Брингeус, представљајући Председништво Шведске Европском унијом, планира да заједно са министром за животну средину, господином Оливером Дулићем и амбасадором Данске, госпођом Мете Кјуел Нилсен, дође у званичну посету Нишу, у среду 7. октобра 2009. г.

Посета је део програма EU outreach којим координира Председништво Шведске ЕУ у Београду. Програм обухвата низ посета разним општинама у Србији, са фокусом на животну средину. Посетиоци ће углавном бити амбасаде земаља Европске уније које су акредитоване у Републици Србији, а посете ће бити организоване у периоду председавања Шведске Европском унијом.

У Србији данас стално расте потреба за очувањем животне средине. Око 40% правних тековина Европске уније, које Србија мора да усвоји као услов за чланство у ЕУ, тичу се екологије и животне средине. Стога, сврха ових посета је информисање о основним вредностима ЕУ у области животне средине и креирање дијалога о изазовима који се тичу очувања животне средине, те охрабривање Србије на њеном путу ка чланству у ЕУ.