Predsedništvo Švedske Evropskom unijom, zajedno sa ministrom Oliverom Dulićem i ambasadorom Danske u poseti Nišu

06. oktobar 2009. |

Ambasador Švedske, gospodin Krister Bringeus, predstavljajući Predsedništvo Švedske Evropskom unijom, planira da zajedno sa ministrom za životnu sredinu, gospodinom Oliverom Dulićem i ambasadorom Danske, gospođom Mete Kjuel Nilsen, dođe u zvaničnu posetu Nišu, u sredu 7. oktobra 2009. g.

Poseta je deo programa EU outreach kojim koordinira Predsedništvo Švedske EU u Beogradu. Program obuhvata niz poseta raznim opštinama u Srbiji, sa fokusom na životnu sredinu. Posetioci će uglavnom biti ambasade zemalja Evropske unije koje su akreditovane u Republici Srbiji, a posete će biti organizovane u periodu predsedavanja Švedske Evropskom unijom.

U Srbiji danas stalno raste potreba za očuvanjem životne sredine. Oko 40% pravnih tekovina Evropske unije, koje Srbija mora da usvoji kao uslov za članstvo u EU, tiču se ekologije i životne sredine. Stoga, svrha ovih poseta je informisanje o osnovnim vrednostima EU u oblasti životne sredine i kreiranje dijaloga o izazovima koji se tiču očuvanja životne sredine, te ohrabrivanje Srbije na njenom putu ka članstvu u EU.