Учествујте на конкурсу „Avenir - Будућност“ у организацији Француског института у Србији

16. децембар 2021. | Србија

Учествујте на конкурсу „Avenir - Будућност“ у организацији Француског института у Србији

Француски институт у Србији, у партнерству с Министарством за европске интеграције и Амбасадом Француске у Србији, организује наградни конкурс „Avenir - Будућност“ и позива све основце, средњошколце и студенте да покажу колико знају француски језик и колико им је стало до будућности нашег континента.

Овим конкурсом дајемо прилику младима да учествују у изградњи европске будућности, тако што ће своје ставове  и идеје изложити у писаним радовима на француском језику, чиме дају и допринос промовисању наставе француског језика, јачању осећања припадности европској породици, као и закључцима Србије који ће бити изнети током Конференције за будућност Европе.  

ОПШТИ ПОДАЦИ

Млади често имају оригиналне идеје и пројекте, али немају увек прилику да их изразе и остваре.
•    Због тога позивамо  основце и средњошколце да одговоре на питање (на француском): Selon vous, quelles doivent être les priorités de l’Europe pour les dix prochaines années? (По вашем мишљењу, шта би требало да буду приоритети Европе у наредних десет година?). Писмени рад на француском треба да има између 250 и 500 речи. 

•    Због тога предлажемо да студенти одговоре на  питање (на француском):  Si vous étiez dirigeant d’un État européen que feriez-vous pour l’avenir de l’Europe ? (Да сте лидер једне европске државе, шта бисте урадили за будућност Европе?). Писмени рад на француском треба да има између 500 и 1500 речи.

Теме радова могу да буду : климатске промене и екологија; здравље; економија, социјална правда; европске вредности; демократија и владавина права; дигитална трансформација; сигурност/безбедност; миграције; образовање; култура; млади; спорт; друге идеје.  
 
КАКО ДА УЧЕСТВУЈЕТЕ НА КОНКУРСУ  „AVENIR - БУДУЋНОСТ“ ?

Сваки учесник конкурса млађи од 18 година мора да достави Сагласност родитеља/старатеља за учествовање на овом Конкурсу, у противном пријава ће бити непотпуна и неће ући у разматрање.


Основци и средњошколци
-    Пошаљи сагласност родитеља (ако имаш мање од 18 година)  и свој писмени рад на адресу: cm.educatif@institutfrançais.rs или поштом на: Змај Јовина 11 Београд 11000, до  16. фебруара 2022. (23:59ч), са следећим информацијама: име, презиме, датум рођења, адреса, број телефона, емаил адреса, назив и место школе, име професора француског језика.

Студенти
-    Пошаљи свој писмени рад на адресу: cm.educatif@institutfrançais.rs или поштом на: Змај Јовина 11 Београд 11000 до  16. фебруара 2022. (23:59ч), са следећим информацијама: име, презиме, датум рођења, адреса, број телефона, емаил адреса, назив и место установе високог образовања (струковне и академске студије).

РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА

Рок за пријављивање радова је  16. фебруар 2022. године до 23:59 часова, а радови пријављени након истека наведеног рока неће бити узети у разматрање.

МЕХАНИЗАМ НАГРАЂИВАЊА 

Стручни жири који ће именовати организатор конкурса састаће се одмах након завршетка конкурса  и одлучиће о победницима на основу следећих критеријума : 
-    Квалитет француског језика;
-    Оригиналност, креативност, иновативна природа предлога;
-    Изводљивост идеје;
-    Алтруистичка димензија идеја. 
Организатор ће 21. фебруара 2022. године обавестити добитнике телефоном и електронском поштом. 

НАГРАДЕ
-    Зa основце и средњошколце: 
Педесет првих учесника  имаће приступ дигиталној францукој платформи  Maxicours.com  са свим француским курсевима (математике, биологије, историје, француске књижевности, енглеског итд) од првог разреда до матуре. Е-уџбеник садржи интерактивне вежбе, мултимедијалне додатке у виду галерија фотографија, видео и аудио записа, 3Д анимација и слично (вредност поклона: 100 евра).
Награде за три најбоља рада: таблет рачунар, електронски читачи књига. 
-    За студенте: 
Наградни хонорар за три најбоља рада: 60 000 динара, 30 000 динара и 15 000 динара. 

НЕДОСТАЈЕ ВАМ НАДАХНУЋЕ?  ПРОЧИТАЈТЕ ИДЕЈЕ МЛАДИХ ИЗ ЕВРОПЕ

•    „Треба да се направи платформа за симулацију друштвених мрежа, тако да деца могу да науче о опасности сајбер напада и избегну њихове последице у стварном животу“.
•    „Треба да се обезбеде безбедни простори за особе са менталним болестима, где могу да нађу уточиште на прометним местима ако доживе напад панике или друге симптоме менталне болести“. 
•    „Све државе Европе треба да имају исти систем за рециклирање“. 

ГАРАНЦИЈЕ

Организатор обавештава све учеснике да конкурс има искључиво едукативни карактер, да се учешће ни на који начин и ни под којим условима, посредно или непосредно не наплаћује. 
Лични подаци (име и презиме, емаил адреса, број мобилног телефона) које учесници учине доступним организатору приликом слања пријаве биће обрађивани у складу са одредбама Закона о заштити података о личности (“Сл. гласник РС”, бр. 87/2018), искључиво од стране организатора као руковаоца.
Oмoгyћeнo je да организатор саопшти имена победникa током промотивних догађаја у вези са  конкурсом. Учесници су сагласни да буду фотографисани и дозвољавају коришћење своје  фотографиje у свим промотивним и комуникационим догађајима у вези са конкурсом.
Сваки учесник гарантује  да је материјал настао током реализације овог конкурса ауторско дело учесника и искључиво израђено у сврху учешћа на овом наградном конкурсу, да не крши туђа ауторска права и да могу да се користе без накнаде у маркетиншке сврхе (Facebook, Instagram и др.), а све у вези са овим конкурсом и временски неограничено. 
Учесници конкурса су сагласни да њихове идеје могу да се користe као закључци Србије који ће бити изнети током Конференције за будућност Европе. 
Пријавом за учешће на овом конкурсу сматра се да је сваки учесник прочитао  услове конкурса, да их је разумео у целости и дао сагласност.

СРЕЋНО СВИМ УЧЕСНИЦИМА!

Организаор: Француски институт у Србији 
Партнери: Министарство за европске интеграције, Амбасада Републике Француске и Мaxicours.com.