Ј. Јоксимовић: Могућности сарадње Србије и иницијативе Формат Славков

15. новембар 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић: Могућности сарадње Србије и иницијативе Формат Славков

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас на заједничким састанку са амбасадорима Чешке Томашом Кухтом, Аустрије Николаусом Лутеротијем и Словачке Федором Росохом, о европској интеграцији Србије, као и о могућностима даљег унапређења сарадње са ове три земље и кроз њихову тројну регионалну иницијативу „Формат Славков".

Јоксимовић је информисала саговорнике о реформским активностима владе на испуњавању препорука из овогодишњег Извештаја Европске комисије о Србији, посебно у области владавине права.

„Извештај је дао пресек стања у свим реформским областима, на објективан начин и уз уважавање свега што је Србија постигла у последњих годину дана", рекла је министар и нагласила да влада мотивисано наставља са спровођењем своје европске агенде.

„Очекујемо да ће државе чланице прихватити препоруку Европске комисије, која је у овом документу навела да је Србија спремна за отварање два кластера", казала је Јоксимовић, а наводи се у саопштењу Министарства.

Тројица амбасадора изјавили су да и Чешка и Аустрија и Словачка подржавају приступање Србије ЕУ, као и све реформе које наша земља спроводи у циљу усклађивања свог правног система са оним у ЕУ и да достигне стандарде Уније.

Извор: Танјуг