Oтворен Шести Форум Стратегије Европске уније за Јадранско-јонски регион

11. мај 2021. | Изола

Oтворен Шести Форум Стратегије Европске уније за Јадранско-јонски регион

Дводневном конференцијом, под слоганом „Уз обалу заједничког мора“, обележава се завршетак словеначког председавања Стратегијом Европске уније за Јадранско-јонски регион, која се одржава у виртуелној форми, у Изоли (Словенија), од 11. до 12. маја.

На овогодишњем ЕУСАИР форуму учествује више од 70 говорника и званичника земаља које су укључене у ЕУ стратегију за јадранско-јонски регион (Албанија, Босна и Херцеговина, Грчка, Италија, Северна Македонија, Словенија, Србија, Хрватска и Црна Гора), као и из Сан Марина и Европске комисије.

Теме које се разматрају укључују: зелена и паметна решења у транспорту, циркуларну економију, одрживи плави раст и иновације, одрживу употребу приобалних и морских ресурса, транснационалне туристичке пројекте усмерене на одрживи зелени макро-регион, као зелену енергију.

Специјална сесија. у организацији Јадранско-јонског (АДРИОН) транснационалног програма, посвећена подстицању иновација и подршци процесу интеграције Западног Балкана у ЕУ кроз пример Стратегија паметне специјализације, биће одржана 12. маја.

Форум можете пратити путем линка: https://vimeo.com/event/941271/videos/547863987/