Ј. Јоксимовић: Активна сарадња с ОЕБС-ом у области владавине права

12. март 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић: Активна сарадња с ОЕБС-ом у области владавине права

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић данас је са новопостављеним шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Јаном Братуом разговарала о процесу европске интеграције наше земље, а пре свега о реформским активностима Владе Србије усмереним на убрзање приступних преговора.

Како је саопштило Министарство за европске интеграције, Јоксимовић је информисала амбасадора Братуа о спремности наше земље да настави преговоре о чланству у ЕУ по новој методологији, чије детаље ће Европска комисија ускоро објавити.

„Уверени смо да ће нови начин вођења преговора, који подразумева и додатну политичку одговорност обеју страна, допринети да усклађивање са правом и стандардима ЕУ буде брже и потпуно“, рекла је Јоксимовић.

Саговорници су се сагласили да је Мисија ОЕБС-а значајан партнер не само институцијама Републике Србије, већ и организацијама цивилног друштва и медијима у јачању демократије у нашој земљи.

Посебно је било речи о експертској помоћи ове организације у спровођењу пројеката у области владавине права, људских права, демократизације и спровођења прописа који се односе на рад медија. 

„Свака од ових области, од кључне је важности за даљи напредак Србије на европском путу, па је стога неупитно и наше опредељење да и убудуће посвећено сарађујемо с Мисијом ОЕБС-а“, рекла је Јоксимовић.

Извор: Танјуг