Србија донира додатних 100.000 евра за развој вакцине против Ковид-19

27. јун 2020. | Београд

Србија донира додатних 100.000 евра за развој вакцине против Ковид-19

На заједнички позив председника Европске комисије Урсуле фон дер Лајен и организације Global citizen, Влада Републике Србије донира додатних 100.000 евра за истраживање и развој вакцине против Ковид-19. Донацију је у име Владе Србије најавила министар за европске интеграције Јадранкa Јоксимовић на данашњем видео самиту под називом „Глобални циљ: Уједињени за нашу будућност“ који је иницирала председник ЕК Фон дер Лајен.

Јоксимовић је том приликом подсетила да након непуна 2 месеца од изузетно успешне међународне донаторске конференције која је одржана 4. маја у оквиру Глобалног одговора на коронавирус, када је Србија донирала 2 милиона евра за развој вакцине, данас најављујемо додатну помоћ у износу од 100.000 евра.

„У претходном периоду смо много радили на опоравку наших привреда и на томе да осигурамо безбедност наших грађана. Посматрајући стање широм света, видимо да ова пандемија нажалост није близу краја, те је од кључног значаја да останемо фокусирани и посвећени“, рекла је Јоксимовић. Она је нагласила да нас напори попут глобалне кампање „Уједињени за нашу будућност“ којој се Србија придружила, подсећају да нисмо сами у тој борби и да смо заједно јачи.

Извор: Танјуг